Prin proiectul de design interior solicitat, beneficiarii au dorit o abordare contemporana, cu zone functionale ,organizate corespunzator care sa acopere cerintele si nevoile acestora.
Constructia ce cuprinde spatiu generos de zi cu living, bucatarie si grup santitar la parter, are trei dormitoare , un dressing si 3 bai la etaj, toate avand o suprafata de 250 mp, a avut ca prioritatate separarea zonelor, creaind intimitate fiecarei destinatii importante.
Astfel, compartimentarea existenta între holul secundar si casa scarii a fost anulata partial, prin indepartarea pe alocuri a peretilor, rezultând un spatiu semi-deschis cu elemente tip trafor care sa obtureze partial vederea, permitand luminii sa treaca si sa o lumineze partial pe timpul zilei.
Zona de living, tratata ca spatiu de destindere de la nivelul parterului a fost dedicat atat membrilor familiei cat si oaspetilor.
Spatiul aferent a permis introducerea unei piese de mobilier ample, ce a fost realizata special pentru aceasta amenajare si integrata in compozitia cu semineul.
Lumina gandita in zone punctuale cu rol estetic cat si functional a fost suplimentata de o lumina ambientala inegrata in scafe gandite perimetral in plafon.Acestea dau profunzime spatiului interior prin trecerea lor graduala, pastrand insa inaltimea initiala a spatiului.
In holul de la intrare regasim elementele “oglindite” atat la plafon cat si la pardoseala – borduri si accente de decor perimetrale care sa echilibreze compozitia gandita asimetric a mobilierului de pe hol.
In compozitia dormitorului accentul cade pe peretele “principal” al intregii amenajari, tratandu-l intr-o maniera aparte – propunand scafe de lumina in valuri si contrase subtile de culoare care nu fac decat sa accentueze abordarile respective.